Media (in Dutch)

KRANTEN / TIJDSCHRIFTEN / DIGITALE MEDIA

2024 – Universitaire taalstrijd is te laat: we zijn cultureel al verengelst (NRC)

2023 – Wéér een kutkerst: ‘We hebben van alles geprobeerd, maar het is nooit écht gezellig’ (&C)

2022 – Leven als een jonge oma: dit houdt de ‘grandma era’-trend op TikTok in (NU.nl)

2022 – De verloren generatie (HP/De Tijd)

2022 – Wokeness’ op de universiteit (Universe online)

2022 – Oekraine bij onze dodenherdenking (BN De Stem)

2021 – Over de avondklokrellen (Universe online)

2017 – Rollerdisco (L Magazine)

2017 – Negen lessen voor de millennial (Universe Online)

2016 – Over de kantoortuin (Het Financieele Dagblad)

RADIO

2023 – Gesprek tussen socioloog Bram Peper en filosoof Joep Hut over de vraag of de overheid niet te groot wordt. Gespreksleider Frans van Rijnswou. Omroep Delft.

2021 – Over nostalgie (GAAN! – BNN/VARA) – Rond kerst zijn we allemaal wat meer sentimenteel, en misschien zelfs een tikje nostalgisch. Maar waar komt dat gevoel nou vandaan en wat betekent nostalige precies? Ruben sprak met Socioloog Bram Peper. Hij heeft onderzoek gedaan naar het onderwerp nostalgie en weet precies wat deze complexe emotie met ons doet. Presentatie: Ruben van Haften

PODCASTS

2024 – Met Regt een Frietje Peper aflevering 4 (maart) – In deze editie praten Bram, Herman en Richard over protesterende ambtenaren en internationalisering op de universiteit, in de vaste rubriek ‘Richard leest voor uit de Happinez’ gaan de heren aan de slag met affirmatiekaarten, en tot slot geeft Herman filosofische uitgangspunten voor goede muziek en deelt Bram zijn ervaringen als DJ. Ze sluiten traditiegetrouw af met de vraag wat Spinoza en Durkheim daar dan weer allemaal van zouden vinden.

2024 – Skepsis podcast #4 – In deze vierde podcast van Stichting Skepsis spreekt host Richard Engelfriet met Pepijn van Erp over biologisch eten. Is dat echt zo gezond, diervriendelijk en duurzaam in vergelijking met ‘gewoon’ voedsel? Met gast Bram Peper hebben we het over goedbedoelde cursussen die werkgevers – ook universiteiten – vaak aanbieden, maar waarvan de wetenschappelijke onderbouwing vaak ver te zoeken is. En waarom zijn ‘brave spaces’ een beter idee dan ‘safe spaces’?

2023 – Met Regt een Frietje Peper aflevering 3 (december) – In deze editie praten de mannen over links gezeur over rechts, over rechts gezeur over links, over autonomen, leest Richard voor uit de Happinez en sluiten ze traditiegetrouw af met de vraag wat Spinoza en Durkheim hier allemaal van zouden vinden.

2023 – Met Regt een Frietje Peper aflevering 2 (september) – In deze tweede editie gaan de heren in gesprek over de Deventer moordzaak, een steen van Lemurgisch kristal en de verkiezingen. En zoals altijd eindigen ze met de vraag wat Spinoza en Durkheim hier allemaal van zouden vinden.

2023 – Met Regt een Frietje Peper aflevering 1 (juni) – Herman de Regt, Bram Peper en Richard Engelfriet gaan met elkaar in gesprek. En toevallig staat er een microfoon bij. In deze uitzending gaat het gesprek over praten met burgers, de waarde van Heidegger en of de wokebeweging zelf een beetje woke is. En traditiegetrouw sluiten de heren af met de vraag wat Spinoza en Durkheim daar dan allemaal van zouden vinden.

2022 – Podcast: Stimulate Your Thoughts – Episode 6: getting to know your teachers (1): Bram Peper

2017 – Loopbanen van (ex) wetenschappers (Interview Bram Peper door Samula Mescher)